Chimichangas
Ingredience
Česnek sušený |
0.5 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazole červené sterilované |
225 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
225 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
225 g |
Sůl |
1 špetka |
Cibule |
6 ks |
Olej olivový |
1 dl |
Omáčka Guacamole |
100 ml |
Rajčata |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sýr Gouda 45% |
90 g |
Tortilla |
6 ks |
Zakysaná smetana |
140 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tortily zabalíme do alobalu a nahřejeme asi 5 minut v troubě, aby změkly.
- Chilli con carne si připravíme tak, že v hrnci rozpálíme olej a necháme maso orestovat, mícháme aby se nespeklo. Přidáme nakrájenou cibuli, posypeme kmínem, chili, oreganem, solí, pepřem, cukrem a vmícháme mouku a česnek. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání si 3 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata i se šťávou a dusíme asi 30 minut. Červené fazole v konzervě přecedíme a přidáme k pokrmu. Zamícháme, prohřejeme a odstavíme.
- Do středu každé tortily dáme asi 2 lžíce směsi, ozdobíme salátem, cibulí a nastrouhaným sýrem. Přeložíme ze všech 4 stran, až vznikne balíček, ze kterého nemůže nápň unikat.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej a na mírném ohni smažíme nejprve složenou stranou dolů. Smažíme asi 3 minuty z každé strany, vyjmeme a necháme okapat.
- Hotové balíčky polijeme omáčkou guacamole a zakapeme smetanou. Posypeme nasekanými rajčaty a ihned podáváme s rýží nebo salátem.