Chimichangas

Ingredience


Česnek sušený 0.5 kávová lžička
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Fazole červené sterilované 225 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Maso mleté - mix 225 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 225 g
Sůl 1 špetka
Cibule 6 ks
Olej olivový 1 dl
Omáčka Guacamole 100 ml
Rajčata 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sýr Gouda 45% 90 g
Tortilla 6 ks
Zakysaná smetana 140 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tortily zabalíme do alobalu a nahřejeme asi 5 minut v troubě, aby změkly.
  2. Chilli con carne si připravíme tak, že v hrnci rozpálíme olej a necháme maso orestovat, mícháme aby se nespeklo. Přidáme nakrájenou cibuli, posypeme kmínem, chili, oreganem, solí, pepřem, cukrem a vmícháme mouku a česnek. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání si 3 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata i se šťávou a dusíme asi 30 minut. Červené fazole v konzervě přecedíme a přidáme k pokrmu. Zamícháme, prohřejeme a odstavíme.
  3. Do středu každé tortily dáme asi 2 lžíce směsi, ozdobíme salátem, cibulí a nastrouhaným sýrem. Přeložíme ze všech 4 stran, až vznikne balíček, ze kterého nemůže nápň unikat.
  4. Ve velké pánvi rozpálíme olej a na mírném ohni smažíme nejprve složenou stranou dolů. Smažíme asi 3 minuty z každé strany, vyjmeme a necháme okapat.
  5. Hotové balíčky polijeme omáčkou guacamole a zakapeme smetanou. Posypeme nasekanými rajčaty a ihned podáváme s rýží nebo salátem.