Enchiladas
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hrozinky |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
10 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
280 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
4 polévková lžíce |
Tortilla |
12 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
340 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mixéru dáme oloupaná a semen zbavená rajčata, papriku, cibuli, česnek, chilli papričky bez semen, sůl, cukr a vše rozmixujeme na jemnou kaši.
- Máslo nebo tuk rozpustíme ve větší pánvi, přidáme rajčatovou kaši, protlak a dusíme asi 5 minut.
- Vejce ušleháme se smetanou, přidáme 1 lžíci horké rajčatové kaše a rychle zamícháme. Směs vrátíme do pánve i se zbytkem rajčatové směsi. Na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout, nevaříme.
- Na pánvi osmažíme vepřové maso, mícháme aby se nespeklo. Když je maso téměř hotové, zesílíme oheň a zprudka osmažíme. Přidáme rozinky, piniová jádra, sůl a pepř.
- Spojíme asi čtvrtinu omáčky s masem a směs rozdělíme do všech tortil. Směs navršíme na jednu stranu tortily a svineme ji. Konce necháme otevřené, aby byla část náplně vidět.
- Enchiladas položíme spodkem dolů na plech a zalijeme zbytkem omáčky tak, aby konce zůstaly odkryté. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, dokud omáčka nezačne bublat. Posypeme cibulkou a ihned podáváme.