Enchiladas

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hrozinky 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej kukuřičný 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 10 ks
Smetana 33% (šlehačka) 280 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 4 polévková lžíce
Tortilla 12 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 340 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mixéru dáme oloupaná a semen zbavená rajčata, papriku, cibuli, česnek, chilli papričky bez semen, sůl, cukr a vše rozmixujeme na jemnou kaši.
  2. Máslo nebo tuk rozpustíme ve větší pánvi, přidáme rajčatovou kaši, protlak a dusíme asi 5 minut.
  3. Vejce ušleháme se smetanou, přidáme 1 lžíci horké rajčatové kaše a rychle zamícháme. Směs vrátíme do pánve i se zbytkem rajčatové směsi. Na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout, nevaříme.
  4. Na pánvi osmažíme vepřové maso, mícháme aby se nespeklo. Když je maso téměř hotové, zesílíme oheň a zprudka osmažíme. Přidáme rozinky, piniová jádra, sůl a pepř.
  5. Spojíme asi čtvrtinu omáčky s masem a směs rozdělíme do všech tortil. Směs navršíme na jednu stranu tortily a svineme ji. Konce necháme otevřené, aby byla část náplně vidět.
  6. Enchiladas položíme spodkem dolů na plech a zalijeme zbytkem omáčky tak, aby konce zůstaly odkryté. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, dokud omáčka nezačne bublat. Posypeme cibulkou a ihned podáváme.