Chřest se svíčkovou

Ingredience


Chřest bílý 250 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hovězí svíčková 300 g
Hrachové lusky 150 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, maso poprášíme moukou a za častého míchání je opečeme. Vyjmeme, výpek slijeme a necháme stranou.
  3. Na pánev přidáme máslo, oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, na špalíčky nakrájený chřest, omytá, na osminky nakrájená rajčata a očištěné hrachové lusky. Po 3 minutách přilijeme víno a smetanu, osolíme a opepříme. Vmícháme nudličky svíčkové, vypečenou šťávu a vše ohřejeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
  4. Podáváme s bramborovou kaší.