Chřest se svíčkovou
Ingredience
Chřest bílý |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
300 g |
Hrachové lusky |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou.
- Na pánvi rozehřejeme olej, maso poprášíme moukou a za častého míchání je opečeme. Vyjmeme, výpek slijeme a necháme stranou.
- Na pánev přidáme máslo, oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, na špalíčky nakrájený chřest, omytá, na osminky nakrájená rajčata a očištěné hrachové lusky. Po 3 minutách přilijeme víno a smetanu, osolíme a opepříme. Vmícháme nudličky svíčkové, vypečenou šťávu a vše ohřejeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- Podáváme s bramborovou kaší.