Mexický čokoládový pudink
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Čokoláda hořká |
60 g |
Cukr krupice |
120 g |
Mléko plnotučné |
280 ml |
Skořice celá |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme 120 g cukru, vodu a citronovou šťávu v malém hrnci. Vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nezačne rozpouštět. Hned jak se cukr rozpustí, přivedeme k varu a vaříme, dokud nezezlátne.
- Nahřejeme 4 pudinkové misky. Hotový karamel nalijeme do misek a rozlijeme po dnu a stranách, necháme vychladnout.
- Čokoládu nelámeme na kousky a zahřejeme s mlékem a skořicí, mícháme až se čokoláda rozpustí. Ušleháme celá vejce a žloutky se zbývajícím cukrem do pěny, postupně zašleháme čokoládové mléko, skořici vyndáme. Hotový čokoládový krém vlijeme do misek a vložíme do pekáče s teplou vodou. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, dokud pudink nezačne uprostřed tuhnout.
- Vychladíme při pokojové teplotě a dáme na několik hodin nejlépe však přes noc do lednice. Hotový pudink opatrně uvolníme z misky a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ořechy nebo ovocem.