Mexický čokoládový pudink

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Čokoláda hořká 60 g
Cukr krupice 120 g
Mléko plnotučné 280 ml
Skořice celá 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme 120 g cukru, vodu a citronovou šťávu v malém hrnci. Vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nezačne rozpouštět. Hned jak se cukr rozpustí, přivedeme k varu a vaříme, dokud nezezlátne.
  2. Nahřejeme 4 pudinkové misky. Hotový karamel nalijeme do misek a rozlijeme po dnu a stranách, necháme vychladnout.
  3. Čokoládu nelámeme na kousky a zahřejeme s mlékem a skořicí, mícháme až se čokoláda rozpustí. Ušleháme celá vejce a žloutky se zbývajícím cukrem do pěny, postupně zašleháme čokoládové mléko, skořici vyndáme. Hotový čokoládový krém vlijeme do misek a vložíme do pekáče s teplou vodou. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, dokud pudink nezačne uprostřed tuhnout.
  4. Vychladíme při pokojové teplotě a dáme na několik hodin nejlépe však přes noc do lednice. Hotový pudink opatrně uvolníme z misky a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ořechy nebo ovocem.