Ovčí sýr s mangoldem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Mangold 1000 g
Olej olivový 8 polévková lžíce
Oříšky piniové 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 500 g
Tymián čerstvý 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytého mangoldu oddělíme listy a nakrájíme je na širší nudličky. Košťál pokrájíme na tenké nudličky.
  2. Oloupanou cibuli a česnek jemně rozkrájíme a osmahneme na 4 lžících olivového oleje. Přidáme krájený košťál a podusíme 4 minuty. Potom do pánve vložíme pokrájené mangoldové listy a dusíme ještě 2 minuty. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Ovčí sýr krájíme na plátky. Lístky tymiánu smícháme se 4 lžícemi oleje, solí a pepřem. Sýr urovnáme do zapékací mísy, pokapeme ochuceným olejem a grilujeme v troubě asi 4 minuty.
  4. Na pánvi nasucho opražíme piniové oříšky. Mangold rozložíme na talíře, obložíme ovčím sýrem a ozdobíme praženými piniemi.