Ovčí sýr s mangoldem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mangold |
1000 g |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
500 g |
Tymián čerstvý |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omytého mangoldu oddělíme listy a nakrájíme je na širší nudličky. Košťál pokrájíme na tenké nudličky.
- Oloupanou cibuli a česnek jemně rozkrájíme a osmahneme na 4 lžících olivového oleje. Přidáme krájený košťál a podusíme 4 minuty. Potom do pánve vložíme pokrájené mangoldové listy a dusíme ještě 2 minuty. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
- Ovčí sýr krájíme na plátky. Lístky tymiánu smícháme se 4 lžícemi oleje, solí a pepřem. Sýr urovnáme do zapékací mísy, pokapeme ochuceným olejem a grilujeme v troubě asi 4 minuty.
- Na pánvi nasucho opražíme piniové oříšky. Mangold rozložíme na talíře, obložíme ovčím sýrem a ozdobíme praženými piniemi.