Croquetas

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Strouhanka 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 115 g
Máslo čerstvé 90 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šunka parmská 115 g
Vývar drůbeží 185 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme na drobno nakrájené houby a za stálého míchání dusíme 5 minut. Přisypeme mouku, minutu mícháme na středním plameni, dokud nebude směs sypká, drobivá a nezačne měnit barvu. Odstavíme a postupně přiléváme mléko, mícháme až je směs hladká. Přilijeme vývar, vrátíme zpátky na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne.
  2. Přidáme nadrobno krájenou šunku, pepř a přendáme do mísy kde necháme 2 hodiny stát, než směs vychladne.
  3. Ze směsi vytvarujeme oválné krokety, asi 6 cm dlouhé. Připravíme si trojobal a krokety v něm postupně obalíme, mouka, vejce, strouhanka. Přendáme na tác, který umístíme na 30 minut do lednice.
  4. V pánvi rozpálíme olej a krokety v něm osmažíme do světle hnědé barvy. Necháme vykapat na ubrousku. Ihned podáváme.