Croquetas
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Strouhanka |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
115 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
115 g |
Vývar drůbeží |
185 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme na drobno nakrájené houby a za stálého míchání dusíme 5 minut. Přisypeme mouku, minutu mícháme na středním plameni, dokud nebude směs sypká, drobivá a nezačne měnit barvu. Odstavíme a postupně přiléváme mléko, mícháme až je směs hladká. Přilijeme vývar, vrátíme zpátky na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne.
- Přidáme nadrobno krájenou šunku, pepř a přendáme do mísy kde necháme 2 hodiny stát, než směs vychladne.
- Ze směsi vytvarujeme oválné krokety, asi 6 cm dlouhé. Připravíme si trojobal a krokety v něm postupně obalíme, mouka, vejce, strouhanka. Přendáme na tác, který umístíme na 30 minut do lednice.
- V pánvi rozpálíme olej a krokety v něm osmažíme do světle hnědé barvy. Necháme vykapat na ubrousku. Ihned podáváme.