Chilli olivy

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli papričky - vločky 1 polévková lžíce
Kmín drcený 2 kávová lžička
Koriandr mletý 3 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 500 ml
Olivy černé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek nakrájíme na tenké plátky, přilijeme ocet nebo citrónovou šťávu a necháme 24 hodin stát. Tekutinu slijeme do větší nádoby k černým, svraštělým olivám, sušeným chilli vločkám, koriandru a kmínu.
  2. Zavařovací sklenice vysterilizujeme ve vroucí vodě. Vložíme do trouby a necháme oschnout.
  3. Olivy naložíme do sklenice a zalijeme olejem. Sklenici uzavřeme a dáme na 1 - 2 týdny marinovat do lednice. Tam vydrží měsíc.