Chilli olivy
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli papričky - vločky |
1 polévková lžíce |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Koriandr mletý |
3 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
500 ml |
Olivy černé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Česnek nakrájíme na tenké plátky, přilijeme ocet nebo citrónovou šťávu a necháme 24 hodin stát. Tekutinu slijeme do větší nádoby k černým, svraštělým olivám, sušeným chilli vločkám, koriandru a kmínu.
- Zavařovací sklenice vysterilizujeme ve vroucí vodě. Vložíme do trouby a necháme oschnout.
- Olivy naložíme do sklenice a zalijeme olejem. Sklenici uzavřeme a dáme na 1 - 2 týdny marinovat do lednice. Tam vydrží měsíc.