Dezert hruškový s tvarohovým krémem

Ingredience


Marmeláda malinová 1 polévková lžíce
Ořechy lískové 1 hrst
Smetana 33% (šlehačka) 5 polévková lžíce
Tvaroh tučný 200 g
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Mouka bramborová 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 5 polévková lžíce
Hrušky 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marmeládu smícháme s tvarohem, vmícháme trochu mléka a důkladně našleháme. Krém dáme na plochou skleněnou mísu, na něj položíme půlky hrušek bez jádřinců, přelijeme kakaovou omáčkou, posypeme opraženými a na hrubo nasekanými oříšky.
  2. Příprava omáčky: smícháme všechny přísady a za stálého míchání nahříváme do zhoustnutí. Dle potřeby zředíme smetanou. Hotovou omáčku necháme vychladit.