Tortillitas de camerones
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Garnát obecný |
500 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
55 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Olej rostlinný |
125 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme obě mouky s mletou paprikou, uprostřed uděláme důlek, vlijeme ušlehaná vejce a spojíme s moukou. Přilijeme 60 ml vody, zpracujeme těsto. Přidáme na drobno nasekanou jarní cibuli, petrželku, vyloupané garnáty a sůl, 30 minut necháme stát.
- V pánvi rozpálíme na středním plameni olej, z těsta vytvoříme menší placičky a osmahneme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Těsto vystačí na zhruba 20 placiček.
- Podle chuti osolíme a podáváme horké s dílky citrónu.