Tortillitas de camerones

Ingredience


Cibule 4 ks
Garnát obecný 500 g
Mouka pšeničná celozrnná 55 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Olej rostlinný 125 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme obě mouky s mletou paprikou, uprostřed uděláme důlek, vlijeme ušlehaná vejce a spojíme s moukou. Přilijeme 60 ml vody, zpracujeme těsto. Přidáme na drobno nasekanou jarní cibuli, petrželku, vyloupané garnáty a sůl, 30 minut necháme stát.
  2. V pánvi rozpálíme na středním plameni olej, z těsta vytvoříme menší placičky a osmahneme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Těsto vystačí na zhruba 20 placiček.
  3. Podle chuti osolíme a podáváme horké s dílky citrónu.