Calamares fritos
Ingredience
Kalamáry |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
185 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chobotničky propláchneme vodou a nakrájíme na kroužky asi 1 cm silné.
- Smícháme mouku s paprikou a kroužky vydatně osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej a kroužky osmahneme do zlatova. Smažíme asi 2 minuty. Necháme okapat na ubrousku.
- Podáváme horké s dílky citrónu a česnekovou majonézou allioli.