Marinované papriky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 60 ml
Paprika červená 3 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme semena, dužinu a grilujeme slupkou nahoru v předehřáté troubě při režimu grilování. Grilujeme, dokud papriky nezčernají a nezačnou se na nich tvořit puchýřky. Přendáme je do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy.
  2. Přidáme tymián, česnek nakrájený na plátky, petrželku, bobkový list, šalotku na kolečka a promícháme.
  3. Rozmícháme mletou papriku, olej, červený ocet, sůl a pepř. Do směsi přidáme papriky, promícháme, přiklopíme a dáme do lednice minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
  4. 30 minut před podáváním vyndáme z lednice.