Marinované papriky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Paprika červená |
3 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Papriky nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme semena, dužinu a grilujeme slupkou nahoru v předehřáté troubě při režimu grilování. Grilujeme, dokud papriky nezčernají a nezačnou se na nich tvořit puchýřky. Přendáme je do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy.
- Přidáme tymián, česnek nakrájený na plátky, petrželku, bobkový list, šalotku na kolečka a promícháme.
- Rozmícháme mletou papriku, olej, červený ocet, sůl a pepř. Do směsi přidáme papriky, promícháme, přiklopíme a dáme do lednice minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
- 30 minut před podáváním vyndáme z lednice.