Míchaná vajíčka s chřestem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
1 plátek |
Chřest bílý |
175 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chléb bez kůrky a nasekaný česnek dáme do mixéru a za přilévání vody zpracujeme na kyprou pastu.
- V pánvi rozehřejeme olej a na prudkém ohni v něm osmahneme chřest nakrájený na 2 cm dlouhé kousky. Smažíme cca 2 minuty, než začne chřest měknout. Přidáme česnekovou pastu, papriku, ocet, sůl a dobře promícháme. Zakryjeme a při střední teplotě dusíme 3 minuty, dokud chřest zcela nezměkne.
- Prošlehaná vejce vlijeme do pánve ke chřestu, zmírníme teplotu a necháme 1 minutu tuhnout. Potom podebereme tužší vaječnou vrstvu vespod, odlepíme ji ode dna a přehrneme přes syrová vejce na povrchu.
- Smažíme 5 minut a postup za tu dobu několikrát opakujeme. Dle chuti osolíme a ihned podáváme.