Balcalao s červenou paprikou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli papričky - vločky |
0.25 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mražená |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
400 g |
Víno bílé |
60 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tresku balcalao namočíme na 20 hodin do studené vody, tu během doby asi 3-4x vyměníme, tímto rybu zbavíme přebytečné soli.
- Tresku dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 5 minut, slijeme a necháme 10 minut vychladnout. Stáhneme z kůže a rozdrobíme na větší kousky, kosti vybereme.
- Papriku rozkrojíme na čtvrtky, vyndáme semena a grilujeme slupkou nahoru v troubě při režimu gril, dokud paprika nezčerná a nezačnou se na ní tvořit puchýře. Hotovou papriku vložíme do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na proužky.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme utřený česnek, chilli, papriku a smažíme ještě minutu. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a povaříme ještě asi 30 sekund.
- Zmírníme teplotu, přidáme nakrájená rajčata, protlak a za občasného promíchání vaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme tresku, zakryjeme a vaříme 5 minut. Přidáme grilovanou papriku a dle potřeby dosolíme. Podáváme horké.