Balcalao s červenou paprikou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli papričky - vločky 0.25 kávová lžička
Cibule 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mražená 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 400 g
Víno bílé 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresku balcalao namočíme na 20 hodin do studené vody, tu během doby asi 3-4x vyměníme, tímto rybu zbavíme přebytečné soli.
  2. Tresku dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 5 minut, slijeme a necháme 10 minut vychladnout. Stáhneme z kůže a rozdrobíme na větší kousky, kosti vybereme.
  3. Papriku rozkrojíme na čtvrtky, vyndáme semena a grilujeme slupkou nahoru v troubě při režimu gril, dokud paprika nezčerná a nezačnou se na ní tvořit puchýře. Hotovou papriku vložíme do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na proužky.
  4. V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme utřený česnek, chilli, papriku a smažíme ještě minutu. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a povaříme ještě asi 30 sekund.
  5. Zmírníme teplotu, přidáme nakrájená rajčata, protlak a za občasného promíchání vaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme tresku, zakryjeme a vaříme 5 minut. Přidáme grilovanou papriku a dle potřeby dosolíme. Podáváme horké.