Sardinas murcianas
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 kg |
Šafrán |
0.25 kávová lžička |
Sardinka obecná |
24 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
- Pečící nádobu, dost velkou, aby se do ní sardinky vešly na délku, vytřeme olejem. Sardinky bez páteře, hlavy a ocasu uvnitř osolíme.
- Na dno pečící nádoby poklademe třetinu nakrájených rajčat, na ně navrstvíme sardinky, papriky a cibuli nakrájené na kolečka a plátky brambor. Posypeme petrželí a utřeným česnekem, solí, pepřem a polovičním množstvím šafránu.
- Další vrstvu utvoříme ze zbylých sardinek, poloviny rajčat a ostatních surovin. Vše zakončíme zbylou vrstvou rajčat. Osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 1 hodinu. Naběračkou sebereme všechnu přebytečnou tekutinu, posypeme sekanou petrželkou a podáváme přímo z pečící nádoby.