Sardinas murcianas

Ingredience


Brambory 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 1 kg
Šafrán 0.25 kávová lžička
Sardinka obecná 24 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
  2. Pečící nádobu, dost velkou, aby se do ní sardinky vešly na délku, vytřeme olejem. Sardinky bez páteře, hlavy a ocasu uvnitř osolíme.
  3. Na dno pečící nádoby poklademe třetinu nakrájených rajčat, na ně navrstvíme sardinky, papriky a cibuli nakrájené na kolečka a plátky brambor. Posypeme petrželí a utřeným česnekem, solí, pepřem a polovičním množstvím šafránu.
  4. Další vrstvu utvoříme ze zbylých sardinek, poloviny rajčat a ostatních surovin. Vše zakončíme zbylou vrstvou rajčat. Osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 1 hodinu. Naběračkou sebereme všechnu přebytečnou tekutinu, posypeme sekanou petrželkou a podáváme přímo z pečící nádoby.