Pulpo gallego
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chobotnice |
1000 g |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
3 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chobotnice propláchneme, uděláme zářez mezi chapadla a hlavu, těsně pod očima. Uchopíme chobotnici do ruky a prsty vytlačíme meč nahoru středem mezi chapadly. Z hlavy vyřízneme oči.
- Chobotnici vyčistíme tak, že ji opatrně z jedné strany nařízneme a vyvrhneme vnitřnosti. Dáme pozor na proříznutí inkoustového vaku. Vykuchanou chobotnici propereme.
- Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu s bobkovým listem, pepřem a solí. Vložíme do ní chobotnici a při mírné teplotě vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Vyndáme z vody, necháme okapat a 10 minut vystydnout.
- Chapadla nakrájíme na 1 cm široké kroužky a hlavu na kousky. Nandáme na talíř, posypeme solí a paprikou, zakapeme olejem a zdobíme dílky citrónu.