Pulpo gallego

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chobotnice 1000 g
Citrony 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 3 g
Sůl 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chobotnice propláchneme, uděláme zářez mezi chapadla a hlavu, těsně pod očima. Uchopíme chobotnici do ruky a prsty vytlačíme meč nahoru středem mezi chapadly. Z hlavy vyřízneme oči.
  2. Chobotnici vyčistíme tak, že ji opatrně z jedné strany nařízneme a vyvrhneme vnitřnosti. Dáme pozor na proříznutí inkoustového vaku. Vykuchanou chobotnici propereme.
  3. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu s bobkovým listem, pepřem a solí. Vložíme do ní chobotnici a při mírné teplotě vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Vyndáme z vody, necháme okapat a 10 minut vystydnout.
  4. Chapadla nakrájíme na 1 cm široké kroužky a hlavu na kousky. Nandáme na talíř, posypeme solí a paprikou, zakapeme olejem a zdobíme dílky citrónu.