Mušle s cava omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
3 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mušle srdcovky |
800 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno šumivé Cava |
375 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Větší bílé mušle tzv. hřebenatky, vyloupeme, zbavíme žil, blan a vnitřností.
- V pánvi rozpálíme máslo, mušle na něm osmahneme z obou stran asi 1-2 minuty. Přendáme na talíř.
- Na pánev přidáme šalotku nakrájenou na tenká kolečka a smažíme, dokud nezměkne. Přilijeme sekt cava a zvolna vaříme 6-8 minut, až se odpaří polovina objemu tekutiny.
- Vmícháme smetanu a povaříme ještě asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přimícháme citrónovou šťávu a osolíme. Do hotové omáčky dáme mušle, prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.