Čínský chřestový salát
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Chřest bílý |
500 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 špetka |
Ocet Sherry |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Ořechy Kešu |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest omyjeme, oloupeme spodní třetinu stonků a nakrájíme na kolečka. Vaříme v osolené vodě 8-10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Očištěnou papriku nakrájíme na širší nudličky. Ve woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm opékáme kešu oříšky asi 1 minutu. Přidáme nudličky papriky, osolíme a opékáme za stálého míchání ještě 1 minutu. Přilijeme sherry, sójovou omáčku a přidáme cukr. Vše krátce osmahneme.
- Papriku promícháme s chřestem, osolíme a ochutíme octem. Necháme asi 30 minut rozležet.
- Salát upravíme na talíře a ozdobíme plátky citronu a lístky bazalky.