Čínský chřestový salát

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Chřest bílý 500 g
Citrony 1 ks
Cukr třtinový 1 špetka
Ocet Sherry 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Ořechy Kešu 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest omyjeme, oloupeme spodní třetinu stonků a nakrájíme na kolečka. Vaříme v osolené vodě 8-10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Očištěnou papriku nakrájíme na širší nudličky. Ve woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm opékáme kešu oříšky asi 1 minutu. Přidáme nudličky papriky, osolíme a opékáme za stálého míchání ještě 1 minutu. Přilijeme sherry, sójovou omáčku a přidáme cukr. Vše krátce osmahneme.
  3. Papriku promícháme s chřestem, osolíme a ochutíme octem. Necháme asi 30 minut rozležet.
  4. Salát upravíme na talíře a ozdobíme plátky citronu a lístky bazalky.