Špenát s pórkem a vejci
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Očištěný a omytý špenát necháme okapat a nahrubo jej nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriku a pórek a opékáme asi 3 minuty. Potom přidáme špenát a necháme jej změknout. Zeleninu poprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, smetanu, uvedeme do varu a podusíme asi 7 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
- Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme uvařenými rozpůlenými vejci.