Špenát s pórkem a vejci

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 500 g
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 500 ml
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Očištěný a omytý špenát necháme okapat a nahrubo jej nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriku a pórek a opékáme asi 3 minuty. Potom přidáme špenát a necháme jej změknout. Zeleninu poprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, smetanu, uvedeme do varu a podusíme asi 7 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme uvařenými rozpůlenými vejci.