Petrželový krém se sýrem

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 200 g
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 špetka
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 200 g
Vývar z hovězích kostí 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou petržel a mrkev nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme.
  2. Připravenou zeleninu podusíme na másle, přidáme 10 g omyté petrželky (svazek), podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut a potom petrželku vyjmeme.
  3. Polévku rozmixujeme. Ze sýru odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky. Vložíme do polévky a necháme rozpustit. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Při podávání posypeme polévku nasekanou petrželkou.