Petrželový krém se sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
200 g |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
200 g |
Vývar z hovězích kostí |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou petržel a mrkev nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme.
- Připravenou zeleninu podusíme na másle, přidáme 10 g omyté petrželky (svazek), podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut a potom petrželku vyjmeme.
- Polévku rozmixujeme. Ze sýru odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky. Vložíme do polévky a necháme rozpustit. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
- Při podávání posypeme polévku nasekanou petrželkou.