Mořský okouník se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
250 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Okouník mořský |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce ryby osušíme, pokapeme octem, osolíme a opepříme.
- Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu chvíli podusíme na másle, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme omytý pórek nakrájený na kolečka a dusíme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
- 4 čtverce alobalu potřeme máslem a položíme na ně porce okouníka. Pokryjeme podušenou zeleninou a alobal uzavřeme.
- Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.