Mořský okouník se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 250 g
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 250 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Okouník mořský 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce ryby osušíme, pokapeme octem, osolíme a opepříme.
  2. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu chvíli podusíme na másle, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme omytý pórek nakrájený na kolečka a dusíme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
  3. 4 čtverce alobalu potřeme máslem a položíme na ně porce okouníka. Pokryjeme podušenou zeleninou a alobal uzavřeme.
  4. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.