Toskánský salát z drůbežích jater
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Feferony |
2 ks |
Játra kuřecí |
350 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
10 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Kuřecí (nebo krůtí) játra omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme játra s cibulí asi 4 minuty.
- Játra s cibulí vyjmeme z pánve, výpek zředíme octem a 75 ml vody, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme očištěné, nakrájené feferonky.
- Na talíře upravíme omytou rukolu, játra a cibuli. Podle chuti můžeme salát ozdobit celými feferonkami.
- Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem.