Toskánský salát z drůbežích jater

Ingredience


Cibule 4 ks
Cukr krupice 1 špetka
Feferony 2 ks
Játra kuřecí 350 g
Ocet vinný 50 ml
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 10 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Kuřecí (nebo krůtí) játra omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme játra s cibulí asi 4 minuty.
  2. Játra s cibulí vyjmeme z pánve, výpek zředíme octem a 75 ml vody, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme očištěné, nakrájené feferonky.
  3. Na talíře upravíme omytou rukolu, játra a cibuli. Podle chuti můžeme salát ozdobit celými feferonkami.
  4. Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem.