Marmitako

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory 650 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapary sterilované 30 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuňák obecný 600 g
Víno bílé 80 ml
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli na kostičky a smažíme 3 minuty. Posypeme mletou paprikou, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a smažíme do změknutí. Přidáme nasekaný česnek, bobkový list, rajčata z konzervy a vaříme 10 minut. Poté přimícháme kapary a víno. Odstavíme.
  2. Na dno zapékací nádoby o rozměru 20x26 cm dáme plátky brambor, na ně rozetřeme rajčatovou směs a zalijeme vývarem. Troubu rozehřejeme na 180° C a pečeme 40 minut, dokud nebudou brambory téměř pečené.
  3. Plátky tuňáka osolíme a položíme je na brambory, tenké plátky pečeme 5-8 minut, silnější 10-15 minut.
  4. Podáváme posypané petrželí, zakapané citrónovou šťávou a ozdobené nasekanou chilli papričkou.