Marmitako
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory |
650 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
30 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák obecný |
600 g |
Víno bílé |
80 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli na kostičky a smažíme 3 minuty. Posypeme mletou paprikou, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a smažíme do změknutí. Přidáme nasekaný česnek, bobkový list, rajčata z konzervy a vaříme 10 minut. Poté přimícháme kapary a víno. Odstavíme.
- Na dno zapékací nádoby o rozměru 20x26 cm dáme plátky brambor, na ně rozetřeme rajčatovou směs a zalijeme vývarem. Troubu rozehřejeme na 180° C a pečeme 40 minut, dokud nebudou brambory téměř pečené.
- Plátky tuňáka osolíme a položíme je na brambory, tenké plátky pečeme 5-8 minut, silnější 10-15 minut.
- Podáváme posypané petrželí, zakapané citrónovou šťávou a ozdobené nasekanou chilli papričkou.