Chřestové palačinky po italsku

Ingredience


Chřest bílý 700 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Šalotka 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s vejcem, mlékem a solí a necháme stát asi 30 minut.
  2. Omytý a oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 8 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou šalotku jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme rajčata a dusíme 4 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Z připraveného těsta usmažíme na másle 4 palačinky. Poklademe je chřestem a rajčaty, stočíme a urovnáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem a posypeme piniemi a nastrouhaným sýrem.
  4. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.