Chřestové palačinky po italsku
Ingredience
Chřest bílý |
700 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku smícháme s vejcem, mlékem a solí a necháme stát asi 30 minut.
- Omytý a oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 8 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou šalotku jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme rajčata a dusíme 4 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Z připraveného těsta usmažíme na másle 4 palačinky. Poklademe je chřestem a rajčaty, stočíme a urovnáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem a posypeme piniemi a nastrouhaným sýrem.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.