Tvarohový parfait s revení

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Pistácie 50 g
Reveň (Rebarbora) 750 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Tvaroh měkký - nízkotučný 500 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a oloupanou reveň nakrájíme na délku obdélníkové formy. Svaříme vodu s polovinou cukru, reveň podusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.
  2. Do tvarohu zamícháme zbylý cukr, vanilkový cukr a zlehka vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Do formy dáme vrstvu tvarohu, na tvaroh 2/3 reveně a opět vrstvu tvarohu. Necháme asi 4 hodiny mrazit.
  3. Zbylou reveň rozvaříme a propasírujeme přes síto.
  4. Hodinu před podáváním přendáme formu z mrazničky do chladničky. Parfait vyklopíme a po všech stranách posypeme nasekanými pistáciemi. Nakrájíme na porce a podáváme s reveňovým pyré.