Tvarohový parfait s revení
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Pistácie |
50 g |
Reveň (Rebarbora) |
750 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
500 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a oloupanou reveň nakrájíme na délku obdélníkové formy. Svaříme vodu s polovinou cukru, reveň podusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.
- Do tvarohu zamícháme zbylý cukr, vanilkový cukr a zlehka vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Do formy dáme vrstvu tvarohu, na tvaroh 2/3 reveně a opět vrstvu tvarohu. Necháme asi 4 hodiny mrazit.
- Zbylou reveň rozvaříme a propasírujeme přes síto.
- Hodinu před podáváním přendáme formu z mrazničky do chladničky. Parfait vyklopíme a po všech stranách posypeme nasekanými pistáciemi. Nakrájíme na porce a podáváme s reveňovým pyré.