Brambory Berny

Ingredience


Brambory 700 g
Mandle plátky 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 1 l
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, rozpůlíme a vložíme na pařák. Vaříme je 25 minut a ještě horké prolisujeme. Do brambor vmícháme vejce, sůl a špetku muškátu.
  2. Z těsta pomoučenýma rukama tvarujeme kuličky velké asi 2cm. Obalíme je v rozmíchaných bílcích a potom v mandlových plátcích.
  3. Kuličky smažíme asi 5 minut ve velkém množství oleje dozlatova (nejlépe ve fritéze) a usmažené necháme okapat na papírové utěrce.
  4. Podáváme jako přílohu ke zvěřinové pečeni.