Penne s kerblíkem a skořicí

Ingredience


Kerblík 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Penne 350 g
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 12 minut, scedíme je a necháme okapat.
  2. Z parmazánu škrabkou nastrouháme lžíci hoblinek, zbylý sýr nastrouháme. Z omytého kerblíku otrháme lístky a jemně je nasekáme.
  3. Uvařené těstoviny promícháme s nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme skořicí. Přimícháme polovinu kerblíku a pokrm upravíme na talíře. Posypeme zbylým kerblíkem a hoblinkami parmazánu.