Penne s kerblíkem a skořicí
Ingredience
Kerblík |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Penne |
350 g |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 12 minut, scedíme je a necháme okapat.
- Z parmazánu škrabkou nastrouháme lžíci hoblinek, zbylý sýr nastrouháme. Z omytého kerblíku otrháme lístky a jemně je nasekáme.
- Uvařené těstoviny promícháme s nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme skořicí. Přimícháme polovinu kerblíku a pokrm upravíme na talíře. Posypeme zbylým kerblíkem a hoblinkami parmazánu.