Platýz s brokolicí

Ingredience


Brokolice 400 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1 l
Vývar rybí 400 ml
Žervé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme (1/4 lžička sůl), opepříme a zavineme. Maso sepneme párátky.
  2. Rozehřejeme vývar s vínem, mírně osolíme (1/4 lžička sůl), vložíme závitky a vaříme asi 7 minut na mírném ohni. Závitky vyjmeme a necháme okapat.
  3. Vývar odvaříme na polovinu, odstavíme z ohně a zašleháme do něj žloutky.
  4. Omytou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 8 minut v osolené vodě (1/2 lžička sůl).
  5. Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vývarem a vmícháme žervé. Krátce povaříme a okořeníme.
  6. Brokolici rozložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy a navrch položíme závitky. Přelijeme vývarem se žloutky a zapékáme v troubě pod grilem dozlatova.