Pálivé fazolky s rajčaty
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
150 g |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Feferony |
6 ks |
Mléko kokosové |
75 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné fazolky omyjeme a nakrájíme na kousky. Předvaříme je v osolené vodě 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.
- Omytá rajčata nakrájíme na osminky. Oloupaný česnek a očištěné feferonky nakrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
- Cukr smícháme s kokosovým mlékem s skořicí. Ve woku rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme česnek, feferonky a cibuli. Přidáme fazolky a rajčata a vše promícháme. Zalijeme kokosovým mlékem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.