Krém mascarpone s višněmi
Ingredience
Cukr krupice |
6 polévková lžíce |
Kompot višňový |
700 g |
Likér třešňový |
50 ml |
Mascarpone |
250 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Rýže loupaná |
120 g |
Skořice celá |
1 ks |
Solamyl |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z vanilkového lusku vydlabeme dřeň, spolu s mlékem dáme do hrnce a necháme přejít varem. Vsypeme rýži a pod pokličkou za občasného zamíchání necháme chvíli stát.
- Višně necháme okapat a šťávu zachytíme. Ovoce pokapeme 30ml griotky. Ve zbylém likéru rozmícháme solamyl. Šťávu z kompotu uvedeme do varu se skořicí a 2 lžícemi cukru. Přidáme rozmíchaný solamyl a necháme přejít varem. Nakonec přidáme višně a vyjmeme skořici.
- Zbylý cukr vmícháme se solí do rýže a necháme částečně vychladnout. Vmícháme mascarpone.
- Do pohárů vrstvíme střídavě mascarponový krém a višně.