Krém mascarpone s višněmi

Ingredience


Cukr krupice 6 polévková lžíce
Kompot višňový 700 g
Likér třešňový 50 ml
Mascarpone 250 g
Mléko polotučné 500 ml
Rýže loupaná 120 g
Skořice celá 1 ks
Solamyl 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vanilkového lusku vydlabeme dřeň, spolu s mlékem dáme do hrnce a necháme přejít varem. Vsypeme rýži a pod pokličkou za občasného zamíchání necháme chvíli stát.
  2. Višně necháme okapat a šťávu zachytíme. Ovoce pokapeme 30ml griotky. Ve zbylém likéru rozmícháme solamyl. Šťávu z kompotu uvedeme do varu se skořicí a 2 lžícemi cukru. Přidáme rozmíchaný solamyl a necháme přejít varem. Nakonec přidáme višně a vyjmeme skořici.
  3. Zbylý cukr vmícháme se solí do rýže a necháme částečně vychladnout. Vmícháme mascarpone.
  4. Do pohárů vrstvíme střídavě mascarponový krém a višně.