Cochifrito
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
100 ml |
Jehněčí plec |
1 kg |
Olej olivový |
80 ml |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.8 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozpálíme olej a na prudkém plameni na něm osmahneme kostky jehněčího ramínka. Každou várku cca 5 minut, dohněda. Vyjmeme z pánve.
- Do výpeku dáme nasekanou cibuli a smažíme 5 minut, dokud nezměkne, přidáme utřený česnek, mletou papriku a smažíme ještě minutu. Do pánve vrátíme maso, přilijeme 80 ml citrónové šťávy a 1750 ml vody. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 2 hodiny, dokud se neodpaří většina vody a na povrchu se nezačne objevovat olej. Přimícháme nasekanou italskou petrželku, zbylou citrónovou šťávu, sůl a podáváme.