Cochifrito

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 100 ml
Jehněčí plec 1 kg
Olej olivový 80 ml
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.8 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme olej a na prudkém plameni na něm osmahneme kostky jehněčího ramínka. Každou várku cca 5 minut, dohněda. Vyjmeme z pánve.
  2. Do výpeku dáme nasekanou cibuli a smažíme 5 minut, dokud nezměkne, přidáme utřený česnek, mletou papriku a smažíme ještě minutu. Do pánve vrátíme maso, přilijeme 80 ml citrónové šťávy a 1750 ml vody. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 2 hodiny, dokud se neodpaří většina vody a na povrchu se nezačne objevovat olej. Přimícháme nasekanou italskou petrželku, zbylou citrónovou šťávu, sůl a podáváme.