Fideos a la catalana
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Klobása Chorizo |
100 g |
Klobása vepřová |
100 g |
Olej olivový |
80 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Šafrán |
0.25 kávová lžička |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Spaghettini |
500 g |
Vepřový bok |
250 g |
Vývar drůbeží |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větší pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni osmažíme bůček nakrájený na 1 cm silné plátky, dozlatova. Přidáme nasekanou cibuli a 5 minut smažíme, dokud nezměkne. Přimícháme protlak, papriku a ještě 1 minutu smažíme. Přidáme klobásky nakrájené na kolečka, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a přidáme spaghettini, vaříme zakryté asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny měkké.
- V hmoždíři nebo robotu zpracujeme ořechy, česnek, petržel, skořici a opečený chléb bez kůrky na pastu. Přimícháme šafrán. Pokud bude pasta příliš hustá, můžeme naředit vývarem. Pastu vmícháme do pánve a zvolna vaříme 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme.