Fideos a la catalana

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 1 ks
Cibule 1 ks
Klobása Chorizo 100 g
Klobása vepřová 100 g
Olej olivový 80 ml
Oříšky piniové 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Šafrán 0.25 kávová lžička
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Spaghettini 500 g
Vepřový bok 250 g
Vývar drůbeží 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větší pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni osmažíme bůček nakrájený na 1 cm silné plátky, dozlatova. Přidáme nasekanou cibuli a 5 minut smažíme, dokud nezměkne. Přimícháme protlak, papriku a ještě 1 minutu smažíme. Přidáme klobásky nakrájené na kolečka, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a přidáme spaghettini, vaříme zakryté asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny měkké.
  2. V hmoždíři nebo robotu zpracujeme ořechy, česnek, petržel, skořici a opečený chléb bez kůrky na pastu. Přimícháme šafrán. Pokud bude pasta příliš hustá, můžeme naředit vývarem. Pastu vmícháme do pánve a zvolna vaříme 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme.