Pollo a la cerveza
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1200 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
350 ml |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme pivo, dijonskou hořčici, mletou papriku, polovinu cibule nasekané na kostičky a špetku soli. Vložíme porce kuřete, promícháme, aby se kuře obalilo, a necháme přes noc v lednici.
- V ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a při střední teplotě smažíme zbytek cibule, pokrájenou papriku, konzervovaná rajčata a česnek asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme kousky kuřete, marinádu a hojně osolíme. Přiklopíme a dáme péci na 40-60 minut do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme, dokud nebude kuře měkké.