Pollo a la cerveza

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Kuře 1200 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 350 ml
Rajčata 400 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme pivo, dijonskou hořčici, mletou papriku, polovinu cibule nasekané na kostičky a špetku soli. Vložíme porce kuřete, promícháme, aby se kuře obalilo, a necháme přes noc v lednici.
  2. V ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a při střední teplotě smažíme zbytek cibule, pokrájenou papriku, konzervovaná rajčata a česnek asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidáme kousky kuřete, marinádu a hojně osolíme. Přiklopíme a dáme péci na 40-60 minut do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme, dokud nebude kuře měkké.