Jahelník s čerstvým ovocem
Ingredience
Anýz mletý |
1 špetka |
Banány |
3 ks |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Hrozinky |
100 g |
Jáhly - loupané proso |
200 g |
Slunečnice - semena |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do půl litru vroucí osolené vody vložíme jáhly a mírným varem vaříme 20 minut. Uvařené necháme okapat.
- Oloupané banány nakrájíme na kolečka, smícháme se smetanou, rozinkami, okořeníme anýzem a hřebíčkem.
- Na pánvi orestujeme slunečnicová semínka bez tuku.
- Uvařené jáhly smícháme s banánovou směsí, naservírujeme na talíř a posypeme slunečnicovými semínky.