Jahelník s čerstvým ovocem

Ingredience


Anýz mletý 1 špetka
Banány 3 ks
Hřebíček mletý 1 špetka
Hrozinky 100 g
Jáhly - loupané proso 200 g
Slunečnice - semena 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do půl litru vroucí osolené vody vložíme jáhly a mírným varem vaříme 20 minut. Uvařené necháme okapat.
  2. Oloupané banány nakrájíme na kolečka, smícháme se smetanou, rozinkami, okořeníme anýzem a hřebíčkem.
  3. Na pánvi orestujeme slunečnicová semínka bez tuku.
  4. Uvařené jáhly smícháme s banánovou směsí, naservírujeme na talíř a posypeme slunečnicovými semínky.