Vařená čočka s klobáskou chorizo
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Čočka jedlá |
400 g |
Klobása Chorizo |
200 g |
Olej olivový |
100 ml |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Rajčata |
1 ks |
Slanina vepřová |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny namočené.
- V hrnci rozpálíme jednu polévkovou lžíci oleje, přidáme utřený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, poloviční dávku nasekané cibule a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidáme slitou čočku, bobkový list, zbytek oleje, dolijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.
- V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme plátky slaniny, chorizo na kolečka, zbylou cibuli a smažíme dozlatova. Přimícháme čočku, rajčata, sůl a vaříme ještě 5 minut. Zakapeme trochou extra olivového oleje a podáváme.