Vařená čočka s klobáskou chorizo

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Čočka jedlá 400 g
Klobása Chorizo 200 g
Olej olivový 100 ml
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Rajčata 1 ks
Slanina vepřová 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny namočené.
  2. V hrnci rozpálíme jednu polévkovou lžíci oleje, přidáme utřený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, poloviční dávku nasekané cibule a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.
  3. Přidáme slitou čočku, bobkový list, zbytek oleje, dolijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.
  4. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme plátky slaniny, chorizo na kolečka, zbylou cibuli a smažíme dozlatova. Přimícháme čočku, rajčata, sůl a vaříme ještě 5 minut. Zakapeme trochou extra olivového oleje a podáváme.