Guláš z oháňky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí oháňka |
800 g |
Hovězí vývar základní |
375 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Víno bílé |
375 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 300 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hovězí oháňku nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a obalíme v kořeněné mouce.
- Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme 2 lžíce oleje a postupně maso osmažíme do hněda. Přilijeme zbytek oleje, rozpálíme, vložíme nasekanou cibuli, pórek, mrkev, celer, česnek a smažíme asi 5 minut, do měkka.
- Přimícháme krájená rajčata z konzervy, víno, vývar, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Do hrnce ponoříme maso, přiklopíme, pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 4 - 5 hodin, záleží na velikosti oháňky. Dobře pečené maso musí jít snadno od kosti.
- Podáváme posypané petrželkou.