Guláš z oháňky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer - nať 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí oháňka 800 g
Hovězí vývar základní 375 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Olej olivový 80 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Rajčata 400 g
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Víno bílé 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí oháňku nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a obalíme v kořeněné mouce.
  2. Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme 2 lžíce oleje a postupně maso osmažíme do hněda. Přilijeme zbytek oleje, rozpálíme, vložíme nasekanou cibuli, pórek, mrkev, celer, česnek a smažíme asi 5 minut, do měkka.
  3. Přimícháme krájená rajčata z konzervy, víno, vývar, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Do hrnce ponoříme maso, přiklopíme, pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 4 - 5 hodin, záleží na velikosti oháňky. Dobře pečené maso musí jít snadno od kosti.
  4. Podáváme posypané petrželkou.