Cucky a cáry

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kmín celý 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý celý 30 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Lasagne 100 g
Treska aljašská 500 g
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasolenou tresku bacalao namočíme do studené vody a necháme 20 hodin máčet. Za tuto dobu 4 - 5 x vodu vyměníme.
  2. Tresku slijeme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne. Slijeme, necháme vychladnout a tresku natrháme na kousky.
  3. Ve větší nádobě se zesíleným dnem rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme nakrájená rajčata z konzervy, dusíme ještě 2 minuty. Přimícháme sladkou a uzenou papriku, tresku.
  4. V mixéru zpracujeme šafrán, kuličky pepře a semínka kmínu na prášek. Přisypeme do hrnce s kuřecím vývarem, 15 minut zvolna vaříme, dokud se neodpaří část vody a omáčka nezhoustne.
  5. Lasaně uvaříme ve vroucí vodě, do měkka. Přimícháme je do hrnce s omáčkou a dle chuti dosolíme. Posypeme nasekanou petrželkou, zakapeme citrónovou šťávou a podáváme.