Cucky a cáry
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý celý |
30 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Lasagne |
100 g |
Treska aljašská |
500 g |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nasolenou tresku bacalao namočíme do studené vody a necháme 20 hodin máčet. Za tuto dobu 4 - 5 x vodu vyměníme.
- Tresku slijeme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne. Slijeme, necháme vychladnout a tresku natrháme na kousky.
- Ve větší nádobě se zesíleným dnem rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme nakrájená rajčata z konzervy, dusíme ještě 2 minuty. Přimícháme sladkou a uzenou papriku, tresku.
- V mixéru zpracujeme šafrán, kuličky pepře a semínka kmínu na prášek. Přisypeme do hrnce s kuřecím vývarem, 15 minut zvolna vaříme, dokud se neodpaří část vody a omáčka nezhoustne.
- Lasaně uvaříme ve vroucí vodě, do měkka. Přimícháme je do hrnce s omáčkou a dle chuti dosolíme. Posypeme nasekanou petrželkou, zakapeme citrónovou šťávou a podáváme.