Kuřecí samfaina
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
350 g |
Kuře |
1000 g |
Lilek |
400 g |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika zelená |
2 ks |
Rajčata |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce kuřete osolíme, ve větší pánvi rozpálíme olej a kuře na něm osmahneme do hněda. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 10 minut, dokud nezesklovatí.
- Přidáme oloupaný, na kostičky pokrájený lilek, na nudličky krájenou cuketu a papriku, smažíme ještě 10 minut, až zelenina změkne.
- Přimícháme nasekané rajčata z konzervy, bobkový list, bylinky, víno, kuře, přivedeme k varu. Přiklopíme, zvolna vaříme asi 45 minut, dokud kuře a lilek nezměknou.
- Podáváme teplé, dle chuti dosolené.