Kuřecí samfaina

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Bylinky čerstvé - svazek 2 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 350 g
Kuře 1000 g
Lilek 400 g
Olej olivový 60 ml
Paprika zelená 2 ks
Rajčata 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce kuřete osolíme, ve větší pánvi rozpálíme olej a kuře na něm osmahneme do hněda. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 10 minut, dokud nezesklovatí.
  2. Přidáme oloupaný, na kostičky pokrájený lilek, na nudličky krájenou cuketu a papriku, smažíme ještě 10 minut, až zelenina změkne.
  3. Přimícháme nasekané rajčata z konzervy, bobkový list, bylinky, víno, kuře, přivedeme k varu. Přiklopíme, zvolna vaříme asi 45 minut, dokud kuře a lilek nezměknou.
  4. Podáváme teplé, dle chuti dosolené.