Capellini po katalánsku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
200 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Maso mleté - mix |
250 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Passata (drcená rajčata) |
100 ml |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
400 g |
Sherry brandy |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Capellini |
250 g |
Tymián sušený |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso a smažíme 10 minut. Vložíme nasekaná kuřecí játra a cibuli, smažíme do zhnědnutí. Přilijeme sherry, přisypeme tymián, krájená rajčata z konzervy, polovinu nasekané petrželky, vaříme asi 3 minuty, dokud se neodpaří většina tekutiny. Osolíme, necháme vychladnout.
- Omáčku připravíme tak, že v pánvi rozpálíme máslo, přisypeme mouku a smažíme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud jíška nezíská zlatavou barvu. Odstavíme z ohně, za stálého míchání přiléváme mléko, až se vše spojí.
- Vrátíme zpátky na oheň a přivedeme k varu, 15 minut mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme muškátovým oříškem a solí.
- Masovou směsí naplníme Capellini pomocí lžíce nebo kornoutku na šlehačku. Plněné těstoviny vyskládáme vedle sebe na dno máslem vymazané pečící nádoby. Zalijeme omáčkou a pokapeme propasírovanými rajčaty, posypeme strouhaným sýrem, dáme na 45 minut zapéct do trouby na 180°C. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.