Capellini po katalánsku

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra kuřecí 200 g
Máslo čerstvé 75 g
Maso mleté - mix 250 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Passata (drcená rajčata) 100 ml
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Rajčata 400 g
Sherry brandy 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Capellini 250 g
Tymián sušený 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso a smažíme 10 minut. Vložíme nasekaná kuřecí játra a cibuli, smažíme do zhnědnutí. Přilijeme sherry, přisypeme tymián, krájená rajčata z konzervy, polovinu nasekané petrželky, vaříme asi 3 minuty, dokud se neodpaří většina tekutiny. Osolíme, necháme vychladnout.
  2. Omáčku připravíme tak, že v pánvi rozpálíme máslo, přisypeme mouku a smažíme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud jíška nezíská zlatavou barvu. Odstavíme z ohně, za stálého míchání přiléváme mléko, až se vše spojí.
  3. Vrátíme zpátky na oheň a přivedeme k varu, 15 minut mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme muškátovým oříškem a solí.
  4. Masovou směsí naplníme Capellini pomocí lžíce nebo kornoutku na šlehačku. Plněné těstoviny vyskládáme vedle sebe na dno máslem vymazané pečící nádoby. Zalijeme omáčkou a pokapeme propasírovanými rajčaty, posypeme strouhaným sýrem, dáme na 45 minut zapéct do trouby na 180°C. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.