Arroz con leche
Ingredience
Cukr moučkový |
145 g |
Mléko plnotučné |
1000 g |
Pomerančová kůra |
1 ks |
Rýže loupaná |
220 g |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mléko smícháme v hrnci s rýží, přidáme proužek pomerančové kůry, skořici, sůl a vanilkový extrakt.
- Mícháme na prudkém plameni, dokud se cukr nerozpustí.
- Přivedeme k varu, ihned snížíme plamen. Vaříme pozvolna za stálého míchání asi 50 minut, dokud rýže nezměkne (nesmí být rozvařená).
- Vyndáme kůru a skořici. Hotový rýžový pudink podáváme buď teplý, nebo studený, ozdobený tenkými proužky pomerančové kůry.