Arroz con leche

Ingredience


Cukr moučkový 145 g
Mléko plnotučné 1000 g
Pomerančová kůra 1 ks
Rýže loupaná 220 g
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 špetka
Vanilkový lusk 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko smícháme v hrnci s rýží, přidáme proužek pomerančové kůry, skořici, sůl a vanilkový extrakt.
  2. Mícháme na prudkém plameni, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Přivedeme k varu, ihned snížíme plamen. Vaříme pozvolna za stálého míchání asi 50 minut, dokud rýže nezměkne (nesmí být rozvařená).
  4. Vyndáme kůru a skořici. Hotový rýžový pudink podáváme buď teplý, nebo studený, ozdobený tenkými proužky pomerančové kůry.