Torta de santiago
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
400 g |
Mandle |
450 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Olej stolní |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V mixéru nadrobno nasekáme opražené mandle. Ponorným mixérem utřeme v misce máslo a cukr, aby vznikl krém. Postupně zašleháváme vejce, mouku, mandle a citrónovou kůru. Mícháme, dokud se vše nespojí do hladkého těsta.
- Troubu předehřejeme na 170°C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem, těsto nalijeme do formy a pečeme 80 minut. Počkáme 5 minut, než moučník trochu zchladne, pak ho na horní straně potřeme citrónovou šťávou.
- Přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout. Sypeme cukrem do tvaru kříže. Servírujeme nařezané na porce.