Salát Nica
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Čekanka |
150 g |
Celer řapíkatý |
100 g |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fenykl čerstvý |
200 g |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Matjesy - filet |
2 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
150 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Očištěný fenykl omyjeme, pokrájíme na kousky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a krájíme na proužky. Celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kousky.
- Čekanku omyjeme, krájíme na proužky. Omytá rajčata rozpůlíme a pokrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kroužky. Tuňáka a kapary necháme okapat, matjesy krájíme také na kousky.
- Všechny přísady promícháme v míse, zakapeme citronovou šťávou a česnekovým olejem. Přidáme bylinky, vše osolíme a opepříme. Salát pokapeme vzniklou zálivkou, necháme zatáhnout, po chvíli servírujeme.