Salát Nica

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Čekanka 150 g
Celer řapíkatý 100 g
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 6 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fenykl čerstvý 200 g
Kapary sterilované 2 polévková lžíce
Matjesy - filet 2 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
Tuňák v oleji 150 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Očištěný fenykl omyjeme, pokrájíme na kousky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a krájíme na proužky. Celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kousky.
  3. Čekanku omyjeme, krájíme na proužky. Omytá rajčata rozpůlíme a pokrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kroužky. Tuňáka a kapary necháme okapat, matjesy krájíme také na kousky.
  4. Všechny přísady promícháme v míse, zakapeme citronovou šťávou a česnekovým olejem. Přidáme bylinky, vše osolíme a opepříme. Salát pokapeme vzniklou zálivkou, necháme zatáhnout, po chvíli servírujeme.