Polvorones

Ingredience


Anýz mletý 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 125 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka polohrubá 250 g
Sherry brandy 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ponorným šlehačem utřeme máslo do krému, přidáme žloutek, citrónovou šťávu, sherry a dobře prošleháme. Smícháme mouku, jednu lžíci cukru, sůl a mletý anýz. Polovinu směsi přidáme do krému a zlehka zapracujeme, druhou polovinu zapracujeme ručně.
  2. Těsto vytvarujeme do tvaru koule, zabalíme do fólie a necháme hodinu v lednici.
  3. Na válu vyválíme z těsta plát, kulatou formičkou o průměru 5 cm vykrajujeme kolečka. Pečeme na nevymazaném plechu v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut do světle hněda.
  4. Necháme trochu vychladnout a obalíme v moučkovém cukru. Až zcela vychladnou, obalíme je ještě jednou. Uložíme na dva týdny do vzduchotěsné nádoby.