Polvorones
Ingredience
Anýz mletý |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
125 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Sherry brandy |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Ponorným šlehačem utřeme máslo do krému, přidáme žloutek, citrónovou šťávu, sherry a dobře prošleháme. Smícháme mouku, jednu lžíci cukru, sůl a mletý anýz. Polovinu směsi přidáme do krému a zlehka zapracujeme, druhou polovinu zapracujeme ručně.
- Těsto vytvarujeme do tvaru koule, zabalíme do fólie a necháme hodinu v lednici.
- Na válu vyválíme z těsta plát, kulatou formičkou o průměru 5 cm vykrajujeme kolečka. Pečeme na nevymazaném plechu v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut do světle hněda.
- Necháme trochu vychladnout a obalíme v moučkovém cukru. Až zcela vychladnou, obalíme je ještě jednou. Uložíme na dva týdny do vzduchotěsné nádoby.