Rukolová pasta
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Minerální voda jemně perlivá |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný česnek nahrubo nasekáme, rukolu omyjeme a zbavíme velkých řapíků. Sýr jemně nastrouháme.
- Na pánvi nasucho opražíme piniové oříšky dozlatova, přidáme všechny připravené suroviny, osolíme a opepříme. Vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu. Během mixování přidáváme postupně 4 lžíce oleje. Nakonec přimícháme balsamico a minerální vodu.
- Pastu necháme asi 30 minut rozležet.
- Podáváme jako zálivku na salát.