Cejn ve slané kůrčičce
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
4 polévková lžíce |
Cejn velký |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sůl mořská |
1500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného cejna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso zevnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř ryby vložíme omyté snítky petrželky.
- Mořskou sůl smícháme s moukou a nasekanými bylinkami. Přidáme prolisovaný česnek, 375 ml vody, vše rozmícháme do těstíčka.
- Cejna vložíme do zapékací mísy a důkladně obalíme solnou hmotou. Kulatou formičkou naznačíme šupiny, špejlí vyrýsujeme oči a tlamu. Pečeme v troubě při 230 stupních Celsia asi 30 minut.
- Upečeného cejna podáváme na nahřáté míse. Ozdobíme plátky omytého citronu.