Cejn ve slané kůrčičce

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 4 polévková lžíce
Cejn velký 1 ks
Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sůl mořská 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného cejna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso zevnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř ryby vložíme omyté snítky petrželky.
  2. Mořskou sůl smícháme s moukou a nasekanými bylinkami. Přidáme prolisovaný česnek, 375 ml vody, vše rozmícháme do těstíčka.
  3. Cejna vložíme do zapékací mísy a důkladně obalíme solnou hmotou. Kulatou formičkou naznačíme šupiny, špejlí vyrýsujeme oči a tlamu. Pečeme v troubě při 230 stupních Celsia asi 30 minut.
  4. Upečeného cejna podáváme na nahřáté míse. Ozdobíme plátky omytého citronu.