Cizrna se zeleninou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cizrna |
200 g |
Cuketa |
2 ks |
Lilek |
1 ks |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Rajčata |
750 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu namočíme do 1 l studené vody a druhý den ji v téže vodě uvaříme doměkka (asi 90 minut). Uvařenou cizrnu scedíme.
- Rajčata spaříme a oloupeme, ostatní zeleninu očistíme, omyjeme a vše nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.
- Zeleninu a cizrnu klademe ve vrstvách do kastrolu. Každou vrstvu osolíme, okořeníme česnekem a lístky tymiánu. Zakapeme olejem a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
- Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky tymiánu.