Zeleninový vývar
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
10 dkg |
Květák |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěnou, na hrubo nastrouhanou zeleninu uvaříme v osolené vodě cca 1/2 hodiny.
- Vývar zcedíme a poté v něm povaříme na růžičky rozebraný květák. Zároveň přidáme nudle či jinou zavářku a povaříme.
- Do hotové polévky přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať.