Šalvějové brambory se salátem
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibule |
2 ks |
Majonéza |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pórek |
200 g |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý pórek nakrájíme na kolečka, šunku nakrájíme na kostičky. Slunečnicový olej smícháme s majonézou a octem, osolíme, opepříme a vmícháme šunku a pórek.
- Brambory důkladně omyjeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obojí opékáme na rozehřátém olivovém oleji asi 5 minut.
- Brambory posypeme omytými lístky šalvěje a opékáme dalších 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Šunkový salát upravíme na omyté listy hlávkového salátu, obložíme bramborami, dílky omytých rajčat a ozdobíme šalvějí.