Šafránové rizoto s hráškem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Hrášek mražený 300 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 160 g
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
Vývar zeleninový 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a spolu s rýží osmahneme v kastrolu na 2 lžících másla. Zalijeme vínem a chvíli povaříme. Postupně přiléváme polovinu vývaru a bez pokličky za občasného míchání znovu povaříme. Vmícháme špetku šafránu, přilijeme zbylý vývar a vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut. Po 25 minutách přidáme mražený hrášek.
  2. Očištěný fenykl (lístky necháme stranou) nakrájíme na plátky a vaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Měkký fenykl scedíme a necháme okapat.
  3. Do rýže vmícháme máslo, osolíme, opepříme a rizoto spolu s fenyklem upravíme na mísu. Posypeme lístky fenyklu a podáváme.