Šafránové rizoto s hráškem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Hrášek mražený |
300 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
160 g |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar zeleninový |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a spolu s rýží osmahneme v kastrolu na 2 lžících másla. Zalijeme vínem a chvíli povaříme. Postupně přiléváme polovinu vývaru a bez pokličky za občasného míchání znovu povaříme. Vmícháme špetku šafránu, přilijeme zbylý vývar a vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut. Po 25 minutách přidáme mražený hrášek.
- Očištěný fenykl (lístky necháme stranou) nakrájíme na plátky a vaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Měkký fenykl scedíme a necháme okapat.
- Do rýže vmícháme máslo, osolíme, opepříme a rizoto spolu s fenyklem upravíme na mísu. Posypeme lístky fenyklu a podáváme.