Jahodové rizoto se špenátem

Ingredience


Bazalka 1 ks
Cibule 1 ks
Jahody zahradní 300 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Špenát listový čerstvý 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Očištěný a omytý špenát povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Listy nadrobno nasekáme.
  2. Cibuli zpěníme na másle, přidáme propláchnutou rýži, necháme ji zesklovatět a zalijeme vínem. Přilijeme trochu vývaru a zvolna dusíme doměkka. Rýži občas zamícháme a nakonec vmícháme smetanu.
  3. Do rýže přidáme špenát a společně 5 minut prohříváme. Potom vmícháme omyté, na kousky nakrájené jahody a necháme krátce rozležet.
  4. Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.