Jahodové rizoto se špenátem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Jahody zahradní |
300 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Očištěný a omytý špenát povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Listy nadrobno nasekáme.
- Cibuli zpěníme na másle, přidáme propláchnutou rýži, necháme ji zesklovatět a zalijeme vínem. Přilijeme trochu vývaru a zvolna dusíme doměkka. Rýži občas zamícháme a nakonec vmícháme smetanu.
- Do rýže přidáme špenát a společně 5 minut prohříváme. Potom vmícháme omyté, na kousky nakrájené jahody a necháme krátce rozležet.
- Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.