Jahodový salát s chřestem a polníčkem

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Chřest bílý 400 g
Cukr krupice 1 špetka
Jahody zahradní 500 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salám Poličan 100 g
Salát Polníček 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut, vyjmeme a necháme okapat.
  2. Polníček omyjeme a osušíme. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
  3. Vařený chřest nakrájíme na kousky a vložíme do mísy spolu s polníčkem, plátky jahod a kolečky salámu.
  4. Balsamico rozšleháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a osladíme. Zálivkou pokapeme salát, zlehka promícháme a necháme krátce rozležet.