Jahodový salát s chřestem a polníčkem
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Chřest bílý |
400 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jahody zahradní |
500 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám Poličan |
100 g |
Salát Polníček |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut, vyjmeme a necháme okapat.
- Polníček omyjeme a osušíme. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
- Vařený chřest nakrájíme na kousky a vložíme do mísy spolu s polníčkem, plátky jahod a kolečky salámu.
- Balsamico rozšleháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a osladíme. Zálivkou pokapeme salát, zlehka promícháme a necháme krátce rozležet.